У пору, коли природа щедро дарує нам соковиті плоди, легко не втриматися від спокуси скуштувати більше, ніж сприймає наш організм. Besides, не всі овочі та фрукти, попри бездоганний вигляд, можуть бути безпечними та корисними. Про загрози літнього «фруктового раю» йшлося на зібранні клієнтів ХБФ «Хесед Бешт», організованого менеджером Центру Здоров’я Наталією Герасименко та за участі лікаря-геронтолога поліклініки №1 Соловей Алли Вікторівни.
Яскрава презентація, яку принесла зі собою медик, допомогла людям краще розібратися у світі соковитих овочів та фруктів. Алла Вікторівна розказала про загальні правила споживання ранніх овочів та фруктів, потребу їх термічної чи гігієнічної обробки перед вживанням. Значна частина презентації стосувалася питання нітратів. Вкотре людям розповіли про їх небезпеку, підступність, здатність накопичуватися як у плодах, так і в організмі людини. Йшлося й про методи знешкодження цих речовин і про симптоми отруєння ними. Надзвичайно важливо вчасно та правильно діагностувати такі процеси, аби не зволікати зі зверненням по медичну допомогу.
В ході зустрічі клієнти не лише задавали питання, але й ділилися практичними навичками щодо кулінарії, спостереженнями, стосовно якості продуктів та способи боротьби з отруєннями. Діалог зробив зустріч вдвічі кориснішою та динамічною, а коментарі спеціаліста – принесли нових знань та спростували деякі міфи, що не відповідали дійсності.
Інтерес клієнтів викликали й інші теми, що входять до компетенції Алли Вікторівни, приміром способи протидії старінню. Однак за браком часу, та аби корисна лекція не перетворилася на «вінегрет», ці питання перенесли на наступне зібрання.
Центр Здоров’я завжди прагне дати своїм клієнтам найкраще. Тому така зустріч була далеко не останньою. Головне, аби наші люди правильно використовували отриманні знання. Тоді у Центру буде й роботи менше, а клієнти – здоровіші та життєрадісніші.